Min hälsa

Vänner, det har varit turbulenta tre veckor tillbaka. Det som började med att jag kände mig trött för några veckor sedan ledde till att jag tog kontakt med min läkare. Själv trodde jag att jag helt enkelt jobbat lite för mycket, istället kom det fram att mina levervärden var oförklarligt dåliga.

Inom en vecka var en magnetröntgen gjord i Falun då de hittade en tumör på min lever. Nu denna vecka har jag varit hos cancerexperter på Huddinge sjukhus där de röntgat, lagt in rör i mina gallvägar (som slammade igen över påsken).

Hopp och förtvivlan om vartannat. Ett tag fanns både transplantation och operation som något att hoppas på men i fredags fick vi beskedet att tumören spridit sig och att det inte finns något att göra förutom att i bästa fall bromsa tillväxten.

Där är jag nu, där är vi som familj nu.

Ni som ber får gärna be, vi är tacksamma för alla omtankar. Vi känner oss burna och på något underligt sätt upplever vi att Gud med mitt i allt, en Gud som i Jesus besegrat död och sjukdom och vars rike ibland glimmar till på extraordinära sätt redan här och nu.

Vi håller som bäst på att landat i denna nya märkliga tillvaro.

Uppdatering 20/5: Fredagen den 17 maj så inledde jag i Falun behandling med cytostatika för att bromsa tumören. Jag mår ändå hyfsat men känner av behandlingen.