Min bok “På väg” går att beställa!

Under sommaren och hösten har jag jobbat med en bok. Den bygger i huvudsak på mina bloggtexter från 2007-2013 men även senare texter finns med. Det började med att Marcus Pollack på Marcus förlag hörde av sig i våras och berättade att de var intresserade av att ge ut mina texter. Strax efteråt träffade jag journalisten och författaren Sofia Lilly Jönsson och hon erbjöd sig att vara redaktör till boken. Så bitarna föll på plats.

På den andra halvan av 2000-talet drev jag en blogg som var hyfsat stor i den kristna ankdammen, Kolportören. Det var alltid livliga samtal men tonen var god och kreativiteten flödade. Jag skrev om allt möjligt som berörde livet, tron och teologi men jag tog också upp saker som kyrkohistoria, att växa upp i frikyrkan, trosrörelsen m.m. Så här beskrivs boken av Marcus förlag:

När Joachim Elsander, pastor i Korskyrkan i Borlänge, skrev sitt första blogginlägg visste han inte vart han skulle, men han visste att han var på väg. Bloggen Kolportören var en samlingsplats på internet under några intensiva år i slutet av 2000-talet. Dit kom frikyrkliga kristna, de som inte längre trodde, ateister som aldrig trott, stormande fundamentalister, och såna som inte visste så mycket alls. Alla fick vara med och diskutera.

Här samlas Joachim Elsanders bästa texter. Han skriver fram en sorts förundrans teologi, på samma gång undervisning och undersökning, alltid med humor och kritisk blick på sin egen kyrkohistoriska resa. Boken är ett märkvärdigt möte med en människa i ärlig brottning med livet och kristen tro.

Nu på söndag den 8 december kl 13.30 blir det ett event kring boken i Korskyrkan med ett spännande panelsamtal. Läs mer här. För er som inte kan närvara kommer det att gå att se på YouTube.

Boken går att beställa här.

På väg